Recept – franska sega maränger

Jag bakade häromdagen maränger som blev lysande! Delar därför med mig av receptet.

Ingredienser
3 st äggvitor
1,5 dl socker
1/2 tsk citron

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Sätt på en kastrull med vatten på spisen (så sparar du tid senare)
3. Vispa äggvitorna och citronsaften i en värmefast bunke någon minut så att de fluffar till sig en aning.
4. Sänk farten på vispen och häll sakta i hälften av sockret medan du vispar lite lugnt ca 1 minut.
5. Öa vispfarten till max och häll i resten av sockret. Vispa 2-3 minuter tills du fått en fluffig smet.
6. Sänk ned bunken i det kokande vattnet och vispa fortsätt vispa ca 10 minuter (vattenbad med andra ord). Smeten skall bli tjock och ganska krämig eller seg.
7. Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa några minuter på full fart tills smeten svalnat.
8. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper och grädda 45-50 minuter i mitten av ugnen. De skall vara mjuka på utsidan när du tar ut dem (de stelnar när de kallnar).

Extra tips 1: spritsa hälften av smeten och blanda sedan karamell färg i resten innan du spritsar ut den också. Då får du både vita och färgade maränger.

Extra tips 2: Smält blockchoklad och ringla över marängerna när de kallnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>