Röding med hollandaisesås

roding2

Problemet med överblivna äggulor efter marängbakning och glace au four löste sig naturligt. Jag hade nämligen köpt en färsk röding som skulle ätas och vad passar bättre till det än en hollandaisesås. Mitt minne av såstillverkning är verkligen inte bra, jag vet inte hur många gånger jag har misslyckats med bearnaisesås (har nog aldrig lyckats när jag tänker efter) så det var med en del nervositet som jag tog mig an hollandaisen.

Glädjande nog flöt det hela på perfekt och det hela resulterade i en god middag med ungsbakad röding, pressad potatis, sparris och hollandaisesås. Fisken kryddade jag med svartpeppar, dill och saltade citroner (som kräver ett eget inlägg).

roding1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>