Recept – Saltade citroner

saltadecitronerSaltade inlagda citroner är ett tillbehör från Marocko. Personligen tycker jag att de passar bäst till fisk, som t.ex. garnering på små laxtärningar (rökt eller gravad) som Hors d’ouvre eller som kryddning i ungsbakad fisk. Gott och så enkelt att göra, även om det kräver lite tid (recept från Mat och Vänner):

Ingredienser
5 obesprutade citroner
10 msk salt
Kokande vatten
Olivolja

Gör så här:
1. Skölj citronerna noga
2. Dela varje citron i 3-4 delar och lägg i en glasburk
3. Tillsätt saltet och häll över kokande vatten så de täcker citronerna. Se till att citronerna ligger så tätt att de inte flyter upp ovanför vattenytan.
4. Försegla det hela genom att hälla på ett lager olivolja (som lägger sig som lock på vattenytan)
5. Stäng burken och vänta 2 månader. Saltet kommer ligga på botten ett tag men kommer med tidens gång lösa upp sig och ge smak till citronerna.
6. Öppna och prova till fisk eller kött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>