Pulled pork

pulledpork_2

Pulled pork är en rätt som jag länge haft lust att prova, men som av någon anledning inte blivit av tidigare. Häromdagen avsatte jag tid och gjorde slag i saken. Med blandat resultat.

Pulled pork, eller Carnitas som det kallas i Mexiko, är en bit kött som tillagas sakta på låg värme så länge att det slutligen faller isär när man petar på det. Jag använde (tyvärr) ett recept från Taffel, som var en något förenklat variant vilket inte alls resulterade i den smakexplosion jag hade förväntat mig. Jag vill ha mer rökighet och mer salt smak så nästa gång gör jag från grunden, med riktiga råvaror och utan genvägar.

Men, det blev ändå tillräckligt gott för att jag igår skulle avnjuta det som middag. Fyllde pitabröd med köttet, ost och gräddfil. Det räckte så för att jag skulle föräta mig.

pulledpork_3 pulledpork_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>