Recept – Tabbouli

 

bulgur1

Ingredienser
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 msk tomatpure
150 g fetaost
250 g färska tomater (ca 3 st)
50 g salladslök (ca 10 st)
1 dl bladpersilja
0,5 dl färsk mynta
1 tsk citronskal
1 msk citronsaft
4 msk olivolja
1 krm chilipeppar

Så här gör man:
1. Koka upp vattnet med tomatpurén och lite salt (jag använde chiliflingsalt).
2. Lägg i bulguren och låt koka under lock på svag värme ca 10 min, tills vattnet kokat in. Ställ åt sidan och låt kallna.
3. Hacka myntan och mortla tillsammans med olivolja, citronsaft, citronskal och chilipeppar (jag använder Jamie Olivers Flavour Shaker)
4. Häll oljeblandningen över den kalla bulguren och blanda om.
5. Finhacka tomaterna, bladpersiljan, salladslöken och fetaosten och blanda ned i bulguren.
6. Ställ i kylen och låt bli kylskåpskall innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>