Recept – Tomatsalsa

Tomatsalsa

Ingredienser:
1 burk hela ekologiska tomater från Saltå Kvarn
1/2 gul lök (ca 70 gram)
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 msk socker
1 krm koriander
2 krm svartpeppar
Bladpersilja

Så här gör du:
1. Finhacka löken och stek den mjuk med lite olivolja i en en kastrull.
2. Häll på tomaterna och mosa dem lite med en trägaffel, låt koka upp.
3. Tillsätt resten av ingredienserna (balsamico, salt, socker, koriander, bladpersilja och svartpeppar)
4. Låt koka ca 15 minuter på svag värme, utan lock så att vätskan reduceras ned och salsan blir krämig.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>