Recept – Confiterad fläsksida

Har vid varje besök på Supper varit hänförd av deras confiterade fläsksida. Så varför inte göra egen? Jag började med att på Twitter fråga var man enklast hittar ankfett. Jag fick fina svar från bl.a. @receptomaten och @katarinalorenz men det var min snälla kollega David som hittade ett ännu bättre alternativ. Online så klart. Délices de France tar 59 spänn för en burk som på Östermalms Saluhall kostar 320 kr.

Leverans på ett par dagar (beställde fredag och fick leverans tisdag) och sedan dess stod burkarna hemma några veckor innan jag i helgen tog tag i saken.

Så här gjorde jag:
Fuskade och köpte en färdigrimmad fläsksida. Täckte med ankfett i en form och in i ugnen på ca 95 grader i 10 timmar. Sedan i press (två liter mjölk fick duga som tyngd) i kylskåpet över natten. Dagen efter fräste jag på den i pannan så den blev genomvarm och fick fin yta. Sedan njöt vi.

Enkelt, gott och troligen beroendeframkallande. Tyvärr (eller vad man ska säga) så var det så gott att jag inte hann ta bilder innan jag vi åt upp det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>