Recept – potatiskaka med bacon

Recept potatiskaka med bacon

Efter några veckors svacka återkom häromdagen matlagningssuget. Bestämde mig för att göra en potatiskaka till köttbullarna. Förutom att jag gräddade potatiskakan något för kort så blev det rätt bra. Och enkelt!

Ingredienser
1 paket bacon
3-4 potatisar (750 g)
150 g riven parmesanost
1 msk olivolja
2 tsk vit balsamvinäger
1 tsk Maizena
½-1 tsk muskot
1 tsk torkad chili (krydda)
2 msk torkad timjan
Salt

Så här gjorde jag
1. Riv potatisen på grova sidan på rivjärnet.
2. Blanda potatisen med övriga ingredienser i en bunke
3. Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna
4. Fyll formen med potatisblandningen, tryck ihop så det blir så tätt som möjligt
5. Grädda i 175 grader 50-60 minuter (jag gräddade 45 min och det var lite för kort)
6. Ta ut formen och kyl i kylskåp i ca 2 timmar under press )lägg något tungt ovanpå som trycker ihop kakan)
7. Ta ut ur formen, skiva och ät.

potatiskaka1

 

potatiskaka2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>