Premiär på Flippin’ Burgers

Interiörs på Flippin' Burgers

Interiör på Flippin’ Burgers

Den enes död den andres bröd heter det ju. Det passar bra in på mig och dagens besök på nyöppnade hamburgerstället Flippin’ Burgers. Stället som delvis är finansierat tack vare Funded By Me har varit ganska hypat ett tag nu i hamburgerkretsar. Visionen hos ägare Jon Widegren är att erbjuda ett kvalitetsalternativ till de frysta puckarna och ändå hålla en rimlig prisnivå och jag tror att han kommer att lyckas.

Förra veckan skulle ägaren Jon ge tillbaka till de som varit med och stöttat Flippin’ Burger från början och lät därför medfinansiärerna boka bord för en prelaunchvecka. Men, i exakt fel timme meddelade köttleverantören att de hade ””glömt att stycka köttet”” och därför fick premiären skjutas fram till denna vecka. Läs mer om detta hos Flippin’ Burgers.

På grund av detta debacle, som givetvis var en mindre katastrof för gänget bakom Flippin’ Burgers blev min lycka gjord eftersom jag som missat att finansiera fick chansen att boka bord. Vissa av de som hade bokat bord till förra veckan kunde nämligen  inte boka om och därför blev det en del öppna platser som släpptes fria. Snabbt bokade jag två platser och idag var det så dags för mig och @david_sthlm att knalla dit och proväta.

Flippin på Flippin BurgersVi kom dit klockan 17 och var först på plats. Vi slog oss ner och tittade snabbt genom menyn och bägge fastnade för Flippin, en dubbelburgare med ost, karamelliserad lök, dressig etc. Till det beställde jag en folköl från Bonden och David en Strawberry Cheesecake Milkshake. Vi delade även på en pommes frites.

Så vad säger man då om burgaren. Jo, de höga förväntningarna infriades. Det var milsvid skillnad från andra hamburgare och saftigheten går troligen inte att slå. Den karamelliserade löken var pricken över i:et och det enda jag ångrar är att jag tog en öl istället för en milkshake, Shaken som snälle David lät mig  provsmaka var fantastisk. Troligen mer kalorier än hela McDonalds meny men det spelar ingen roll, ska man svulla så ska man svulla.

Om jag måste klaga på någonting på Flippin’ Burgers så är det på osten, som var av modell standard. Men, å andra sidan hör den ju liksom till på en hamburgare i  amerikansk stil så det är egentligen svårt att klaga på. En annan sak är priset. Det kostar en slant att äta men samma sak gäller här. Eftersom det knappast är ett substitut till McDonalds så är det värt pengarna så egentligen klagar jag inte på detta heller.

Med förbehåll att jag an minnas fel så ligger hamburgarna på mellan 95-125 kronor. En Pommes kostar runt 30 spänn och milkshaken 50 kronor. Totalt landade notan för oss två på 370 spänn, vilket är betydligt mer än Max eller MDonalds men betydligt mindre än om vi gått på TGI Fridays. Dessutom var det här 20 gånger godare än allt på TGI Fridays så Flippin’ Burgers är definitivt en flip!

I helgen är jag gräsänkling och vad passar då bättre än ett återbesök. Flippin’ Burgers öppnar för alla på fredag och det är ingen bordsbokning utan enbart drop in. Tänk på att trycket kan bli stort i och med lönehelg så ta det lugnt, njut av atmosfären och vänta på er burgare. Det kommer vara värt det.

Passa även på att trycka Gilla på Flippin’ Burgers Facebooksida för att hänga med i vad som händer på Kungsholmsstrand 157.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>