Mitt Kök Mässan 2013

För två år sedan var jag på matmässan i Älvsjö. Efter det svor jag dyrt och heligt på att aldrig besöka den mer på grund av att fokuset skiftat från mat till vin och därmed var mer en vinmässa än en matmässa. Men, i år föll jag dit igen och tog idag med mig delar av familjen dit för att njuta av det som nu för tiden heter Mitt Kök Mässan. Trodde jag. Återigen kom nämligen besvikelsen över att mässhallen i huvudsak togs upp av vin- och dryckesimportörer och fokuset på mat är lite för litet. Jag hade gärna sett fler små matproducenter, stora eller små importörer, bönder och grönsakshandlare istället för Fireball Whisky och flaskor med Gato Negro.

Men det var ändå en trevlig dag. Höjdpunkten var lammburgaren som serverades av Ola ”Mattanten” Håkansson. En miniburgare som var saftig, otroligt smakrik och serverad med lök och en sås som jag kommer kräva receptet på. En annan glad upplevelse var, och ja jag vet att jag är motsägelsefull, den trevliga spanjoren(?) från Arvid Nordquist som bjöd på ett riktigt gott rött vin – Cantos de Valpiedra. Finns tydligen i Systembolagets beställningssortiment med nummer 79650.

I övrigt så åt dottern marshmallows doppade i choklad från en jättefontän, jag köpte mängder med pasta, vi provade ett par öl och däribland en prototyp av ett öl som kommer bryggas i det nya Carlsberg-/Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad. Det ölet var godkänt och det blir spännande att se om de kan behålla kvaliteten när de producerar det här i Sverige framöver. Dessutom serverades ölet med en smakbit på en röding med rom och aioli som gjorde upplevelsen fullständig.

En lite tråkig sak var att jag inte hann fram och säga hej till Ejmunds som jag aldrig träffat IRL. Inte heller hann jag med att morsa på Lotta från Foglia som planerat, men vissa saker får väl helt enkelt vänta till nästa tillfälle.

Och på tal om ytterligare tillfälle, nästa år är jag riktigt sugen på att åka till Göteborg och Passion för Mat, som jag hört ska vara en bättre mässa om man är mer intresserad av mat än dryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>