Gör egen glögg – eller något åt det hållet

gloggdryckIbland vill man koka egen glögg. Oavsett om det beror på att man har slut och det är söndag eller om man helt enkelt bara gillar att göra saker från grunden så brukar det vara en tidskrävande syssla. Men, här kommer tips på en bra nödlösning! Det är inte äkta glögg men liknar åtminstone Glühwein i smaken.

Jag är ju som tidigare nämnts med i Saltå Kvarns smakråd och är glad för det även om jag senaste tiden varit helt usel på att blogga, skriva eller på annat sätt delge mina intryck av de varor som Saltå Kvarn så snällt skickar till mig. Men så idag kom en julhälsning från Jennifer och resten av Saltågänget innehållandes en del goda julingredienser och till det ett snabbt recept som jag kompletterade lite och fick till en fin kvällsdryck på mindre än 10 minuter.

Ingredienser
200 ml Saltå Kvarn Äpplejuice
200 ml Saltå Kvarn Röd Druva
10 nejlikor
3 msk russin
1 kanelstång
1-2 tsk farinsocker
1 dl sprit (eller mindre eller mer beroende på smak)

Så här gör du:
1. Koka upp alla ingredienser utom eventuell sprit.
2. Låt sjuda 5 minuter
3. Sila av i flaska
4. Addera valfri mängd sprit

Helst av allt hade jag velat addera rom eller cognac men eftersom barskåpet innehöll grappa och renat brännvin fick det bli det sistnämnda (även om jag älskar grappa så tror jag inte det gör sig så bra i just det här fallet). Jag använde mig av 1 dl renat brännvin och fick en glöggdryck som inte smakade mycket alkohol alls.

Det tog alltså mindre än 10 minuter och är ett bra tips om du råkade ha lite för roligt igår med glöggen du köpt till släkten som nu knackar på dörren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>